SAMURAI GYM

Vsak dan bijemo bitke, od katerih praviloma ni odvisno naše življenje, a so kljub temu še kako pomembne. Da bi vsako bitko zapustili kot zmagovalci, moramo spoznati pot pravega bojevnika. Bojevnika, ki se ne predaja in se odlično znajde v vsakem položaju. O tem nas uči Bushido – Samurajski kodeks, mi pa mu sledimo v našem svetem prostoru, kjer se izvajajo vadbe za vas.

Imeti lasten Gym je bila dolgoletna želja znanega borca, mojstra borilnih veščin, glsbenik in igralca Denisa Porčič Chorchypa.

Poleti 2016 se je ponudila priložnost o najemu 260m2 velika prostora v Hali Podmežaklo na Jesenicah in se brez premisleka, skupaj s solastnico in poslovno partnerko Leo Terseglav, odločil, da bo tam stal njihov nov Tempelj Samurai Gym. Začela se je idejna postavitev na racunalniku, kmalu za tem že gradbena in grafična dela, nakup opreme in v roku treh mesecev je zrastel Samurai Gym.

V japonskem stilu urejen vadbeni prostor, razdeljen na tri dele danes že zelo dobro služi svojemu namenu – da bi med mlade in malo manj mlade, razšili japonsko kulturo samurajev, ki temelji na trdni notranji telesni drži, samodisciplini, spoštljivosti, častnosti in predanosti svojemu delu.

Prvi prostor imenovan BUSHIDO ROOM je namenjen vsem vrstam borilnih veščin, zato je opremljen s tatamijem, boskarskimi vrečami in ringom, fokuserji in makivarami, dodatnimi boksarskimi rokavicami in razno opremo za funkcionalni trening. Drugi prostor je ZEN ROOM, topel s pozitivno energijo napolnjen umirjen prostor, namenjen izvajanju meditacij, sprostitvenim aktivnostim in jogi. Prav tako pa se tam odvijajo tudii druge vadbe, na aerobni osnovi, kot recimo kickfit, ples za otroke, orientalski plesi, brakdance in hiphop ter mnogo drugih. Tretji prostor pa se imenjuje ZEN KOTIČEK, kjer se izvajajo sprostitvene in športne masaže, zdravljenje s Tesla Metamorfozo ter ostale dejavnosti namenjene negi telesa in obraza. Organiziramo in izvajamo tudi ROJSTNODNEVNE ZABAVE za otroke, katerim je na voljo prostor, animatorke in popolna zabava.

V Zen Room-u pa se odvijajo tudi različna zanimiva predavanja, denimo o mentalni energiji v športu, bioresonanci, duhovnosti, predavanja o športni prehrani in stresu v športu. Prav tako večkrat pripravimo različne delavnice za druženje večih generacij.

Samurai Gym pa je postal tudi stičišče večih športnih klubov, srednjih in osnovnih šol, saj v sodelovanju z Zavodom za šport izvajamo projekte namenjene špornim dejavnostim, športnim predavanjem in delavnicam.

Celoten Gym pa se lahko tudi najame za raznovrstne športne aktivnosti, predavanja, delavnice ali katerokoli dejavnosti, ki bo se lepo znašla v prostoru.